Gouden medaille en de 2e & 3e prijs voor Gebr. Hermans

Gouden medaille en de 2e & 3e prijs voor Gebr. Hermans

 • Fantastisch! Een gouden medaille voor onze Nanussen en de 2e (Albus) & 3e prijs (Prins Claus) in de categorie ‘overige species gladiolen’ tijdens de gladiolenshow in Lisse. Kwaliteit staat altijd voorop!

  NIEUWSBERICHT – Grote gladiolenshow in Lisse.

  Maandag 3 augustus 2015 organiseerde de KAVB in samenwerking met CNB een gladiolenkeuring. Ondanks de storm van afgelopen week was de kwaliteit in het algemeen goed. De inzenders hebben veel aandacht aan hun inzendingen besteed en de jury complimenteert de inzenders daarmee.

  Bij de grootbloemige cultivars ging de eerste prijs naar ‘Careless’ van Challa Gladiolen, de tweede prijs naar ‘Socrates’ van Prisma Gladiolen en ‘Snowdance’ van Challa kreeg de derde prijs. ‘Careless’ had een zeer mooie aar opbouw en een groot aantal bloemen tegelijk open in prima kwaliteit.

  Bij de grootbloemige noviteiten ging de eerste prijs naar N16 van Challa en Prisma wist met 04.294.03 en 05.653.02 respectievelijk de derde en tweede prijs te bemachtigen. 05.653.02 had een heel aparte kleurstelling met verschillende soorten blauw in combinatie met wit. N16 is een sterk geruffelde gladiool met donkerroze tinten en een prima opbouw.

  Bij de kleinbloemige gladiolen scoorde A. Snoek – Begon / Exclusief een eerste prijs met ‘Tickatoo’ en een tweede prijs met ‘Farah’. ‘Tickatoo’ viel op door zijn mooie rechte, stevige aren met mooi geplaatste rode met lichtgele bloemen.

  Bij de kleinbloemige noviteiten ging de eerste prijs naar 10.508.01 van Prisma, de tweede prijs naar 0336601 van Challa en de derde prijs naar 709-3 van Snoek – Begon / Exclusief. 10.508.01 viel op door zijn stevige, maar slanke en rechte stelen in combinatie met fijne bloemen in paarsrode tinten met een wit streepje.

  De prijsvraag overig omvatte alle species gladiolen zoals nanus en dergelijke en de gladiolen op pot. In deze categorie ging de eerste prijs naar C. Breed met zijn inzending G. callianthus op pot, de tweede prijs en derde prijs gingen naar Gebr. P. en M. Hermans voor resp. colivillii ‘Albus’ en ‘Prins Claus’. Peter Boskamp liet een selectie gladiolen in verscheidene kleuren op pot zien onder de verzamelnaam Baby Dragon. Chr. Van der Salm uit Lisse kreeg een Gouden medaille voor zijn inzending zaailingen. Gebr. Hermans kreeg een Gouden medaille voor het grote assortiment nanus cultivars. Snoek Breeding liet zowel grootbloemige als kleinbloemige gladiolen zien, waaronder de mooie witte ‘Flevo Ice’ en ‘Flevo Snow’. Ook ‘Flevo Breezer’ trok de aandacht.

  Een fotoverslag van deze gladiolenshow is te vinden op de Facebookpagina van de KAVB.
  In het echt zijn ze deze week bij CNB in het handelscentrum in Lisse te bewonderen te midden van veel gladiolen, die niet genoemd worden in dit nieuwsbericht. Want er staat te veel om alles op te noemen. De eerste prijzen worden van de week aan de winnaars overhandigd op de CNB Gladiolen showtuin in Lisse. De gladiool komt op deze show naar voren als een bloem met grandeur en een vorstelijk voorkomen. Deze eigenschappen komen prima tot hun recht bij de gladiool als snijbloem, als potplant en als tuin en parkbeplanting. Gladiolen bestaan er in alle maten, van heel klein tot heel groot. Kortom er valt veel met gladiolen te doen ! Het is puur genieten.

 • Prins Claus mini gladiolen 11823154_1005672186130669_7965868069704085458_o